Kokos chikki (Indiaas snoepgoed)

    Kokos chikki (Indiaas snoepgoed)

    8keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zoetigheid is het middelpunt van het agrarische Lohri festival gevierd door de Punjabi bevolking. Kokos chikki is dan zeker een favoriet. Hier een snel recept voor kokos chikki!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel ghee
    • 400 gr geraspte kokos (ongezoet)
    • 150 gr bruine suiker
    • 150 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe 1 eetlepel ghee in een pan, rooster de geraspte kokos hierin. Zet opzij.
    2. Doe de bruine suiker in een koekenpan en meng er langzaam de andere suiker door. Doe er een scheut water in en laat koken.
    3. Controleer of het mengsel begint te stollen.
    4. Voeg de kokos toe aan het mengsel, meng goed, zodat de kokos gelijkmatig verdeeld raakt over de suiker.
    5. Giet het mengsel in een bakblik of ovenschotel en snijd in stukken. Serveer en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren