Havermoutkoekjes met kokos

    Havermoutkoekjes met kokos

    6keer bewaard
    24min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ik kom uit de Filipijnen, waar mensen graag met kokosmelk of hete chilipepers koken. Ik heb nog niet geëxperimenteerd met chili in koekjes, maar wel met kokos. Hier is mijn recept voor havermoutkoekjes met kokos.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 315 gr zachte boter of margarine
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr suiker
    • 1 ei
    • 150 gr gedroogde kokosnoot
    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 200 gr havermoutvlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 9min  ›  Klaar in:24min 

    1. Verwarm de oven tot 200°C / gasovenstand 6. Vet een paar bakplaten in.
    2. Meng de boter (of margarine) en suikers met behulp van een elektrische mixer op een lage stand in een grote kom tot een romig geheel. Voeg het ei en de vanille toe en klop goed samen.
    3. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kleinere kom. Voeg dit bloemmengsel aan het boter/suiker-mengsel toe en meng goed. Roer de haver en kokosnoot erdoor.
    4. Leg afgestreken eetlepels deeg op de bakplaten. Bak 8 tot 9 minuten voor een zachter koekje of 10 tot 11 minuten voor een krokanter koekje.
    5. Laat 1 minuut afkoelen op de bakplaat en laat dan afkoelen op een rooster. Laat ze volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte container.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren