Sneeuwbrokken

    Sneeuwbrokken

    4keer bewaard
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept brengt zoete jeugdherinneringen terug. Heerlijke stukjes cake bedekt met chocolade en kokosrasp. Vind je het ook niet op sneeuw lijken?

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Cake
    • 6 eieren, gescheiden
    • 250 gr suiker
    • 125 gr margarine
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Glazuur
    • 100 gr suiker
    • 50 gr margarine
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 2 eetlepels water
    • 1 theelepel vanille-extract
    • Versiering
    • 50 gr geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 20min afkoelen  ›  Klaar in:1uur30min 

      Cake:

    1. Klop de eierdooiers, suiker en margarine tot een luchtig geheel. Klop de eiwitten stijf. Schep door het suikermengsel. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng kort tot een egaal mengsel.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik van 25 x 38 cm in. Giet het beslag in het bakblik. Bak 30 minuten, totdat een spies er schoon uitkomt. Zet opzij om af te koelen en snijd in vierkantjes van 5 cm.
    3. Glazuur:

    4. Meng alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar in een steelpan en breng onder voortdurend roeren aan de kook op laag vuur, tot een gladde massa ontstaat.
    5. Giet de geraspte kokos in een ondiepe kom. Gebruik een vork en prik in elk stukje cake, dompel daarna in het glazuur en bedek dan aan alle kanten met de kokos. Leg ze op een vel bakpapier om uit te harden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren