Komkommer soep - warm of koud

    Komkommer soep - warm of koud

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In dit recept kun je overgebleven komkommers gebruiken Aangezien komkommers niet kunnen worden ingevroren, kan je ze op deze manier bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 komkommers
    • 2 sjalotjes of 1 ui - fijngehakt
    • 1,7 liter kippen- of groentebouillon
    • 55 gr boter
    • 2 eetlepels bloem of maïzena
    • zout en peper naar smaak
    • Om te binden
    • 3 eierdooiers
    • 8 eetlepels room (liefst met een hoog vetgehalte)
    • 3 druppels groene kleurstof geschikt voor voeding
    • Om te garneren
    • 1 eetlepel munt of bieslook - fijngesneden
    • 3 eetlepels slagroom - zeer licht opgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de komkommers en snijd ze in plakjes van 1 cm dik, laat ze 15-20 minuten sudderen in een pan met de sjalotjes en de bouillon, tot ze zacht zijn.
    2. Haal door een fijne nylon zeef of meng in een blender tot een gladde massa.
    3. Smelt de boter, voeg de bloem of maïzena toe terwijl je de pan van het vuur hebt gehaald, zet weer terug en laat pruttelen tot het er gelig en gemarmerd uitziet.
    4. Roer de komkommerpuree erdoor, roer tot het kookt, breng op smaak en laat nog 2-3 minuten sudderen.
    5. NB: Ik vries de soep in dit stadium meestal in.
    6. Om te binden

    7. Meng de dooiers en de room in een kom met een houten lepel, haal de verwarmde soep van het vuur en voeg dan heel langzaam ongeveer 3-4 eetlepels soep per keer toe aan het bindmiddel.
    8. Doe de soep beetje bij beetje weer terug in de pan, verwarm de soep weer, zonder deze te laten koken, tot hij gebonden is.
    9. Kleur de soep een beetje met de kleurvloeistof voor voeding, en breng de soep op smaak met zout en peper. Giet het over in een bakje om de soep te laten koelen.
    10. NB: Dek de soep af om velvorming te voorkomen. Zet de soep in de koelkast als deze wat is afgekoeld of zet het bakje met de soep in een grote kom vol met ijs om snel heel koud te worden.
    11. Garneer met muntblaadjes, gehakte bieslook en licht opgeklopte slagroom.

    Tip

    Vergeet niet om de grote serveerkom en kleine soepkommen te koelen alvorens het serveren.

    Serveertip

    Voeg een afgeronde eetlepel lichtjes opgeklopte slagroom in elk kopje soep (of in de grote serveerkom) en roer het voorzichtig door de soep. Zo krijg je een leuk streep-effect in de soep. Bestrooi daarna met wat muntblaadjes en gehakte bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren