Italiaanse jachtschotel met konijn

    Italiaanse jachtschotel met konijn

    3keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk eenvoudige jachtschotel gemaakt met konijn. Serveer met polenta of aardappelpuree, of gewoon knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 15 gr boter
    • 4 plakjes doorregen spek of pancetta, in stukjes
    • 1 grote rode ui, fijngesneden
    • 500 gr konijn, in stukken
    • 250 ml witte wijn
    • 1 (400 gr) blik hele tomaten op sap, gepureerd met hun sap
    • 1 laurierblad
    • 1 takje tijm
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olijfolie en boter in een braadpan. Bak het spek en de ui op matig vuur tot de ui zacht is. Voeg het konijn toe en bak aan alle kanten bruin.
    2. Giet de witte wijn erbij en zet het vuur wat hoger. Laat de wijn een paar minuten sudderen, voeg dan de gepureerde tomaten, laurier, zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het deksel er gedeeltelijk op en zet het vuur lager.
    3. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot het konijn gaar en mals is. Als het te droog wordt, voeg je wat heet water of kippenbouillon toe. Verwijder het laurierblad en het takje tijm voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren