Kool met dille

    (2)
    40 minuten

    Vol van smaak deze spits- of wittekool gestoofd met verse dille. Heerlijk geserveerd met krielaardappelen. Ik kan dit wel elke dag eten!


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 spitskool of wittekool, in fijne reepjes
    • 1 bosje verse dille, fijngehakt
    • 2 eetlepels boter
    • 2 theelepels groentebouillonkorrels (of een half groentebouillonblokje)
    • 200 ml water
    • 4 eetlepels zure room
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng de gesneden kool, dille, boter en bouillonkorrels (of het halve blokje) in een soeppan en bedek met 150-200 ml water. Laat 30 minuten sudderen tot de kool zacht is, roer af en toe.
    2. Haal van het vuur. Meng de zure room met zout met een paar eetlepels van het hete water in een kleine kom. Giet terug in de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren