Kool met dille

  (8)
  40 minuten

  Vol van smaak deze spits- of wittekool gestoofd met verse dille. Heerlijk geserveerd met krielaardappelen. Ik kan dit wel elke dag eten!


  10 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 1 spitskool of wittekool, in fijne reepjes
  • 1 bosje verse dille, fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 theelepels groentebouillonkorrels (of een half groentebouillonblokje)
  • 200 ml water
  • 4 eetlepels zure room
  • zout en peper naar smaak

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Meng de gesneden kool, dille, boter en bouillonkorrels (of het halve blokje) in een soeppan en bedek met 150-200 ml water. Laat 30 minuten sudderen tot de kool zacht is, roer af en toe.
  2. Haal van het vuur. Meng de zure room met zout met een paar eetlepels van het hete water in een kleine kom. Giet terug in de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (8)

  Beoordelingen in het Nederlands (2)

  berts
  van
  1

  Slechts100 ml water in de pan. Toevoegen:1 eetlepel mosterd, 1 theelepel suiker. Deksel op de pan en op hoog vuur opwarmen, even opletten dat de kool slinkt, anders even helpen door de pan te bewegen i.v.m. aanbranden. Na 5 minuten vlam lager zetten, 10 minuten later deksel van de pan en op hoog vuur vocht laten slinken. Alle smaak trekt in de kool, let op droogkoken (na 12 minuten). Nu moet je de zure room niet toevoegen. Serveren met braadworst en laat je verrassen.  -  14 feb 2016

  Liesjeh
  van
  0

  Een heerlijke variant met kool. De kool was heerlijk sappig. Alleen had ik het iets te nattig gemaakt, dus de volgende keer moet ik iets minder water gebruiken. Maar ik ga dit zeker vaker eten...  -  18 aug 2014