Koolrolletjes met boekweit en champignons

    Koolrolletjes met boekweit en champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De vegetarische versie van de traditionele Poolse koolrolletjes. Gezond en lekker! Koolbladeren worden gevuld met champignons en boekweit. Serveer met champignonsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 witte savooiekool
    • 170 gr boekweit
    • 45 gr boter
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 300 gr champignons, gesneden
    • 1 ei
    • 1 eetlepel gedroogde marjolein
    • 2 paddenstoelen bouillonblokjes
    • sojasaus naar smaak
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder de kern van de kool en leg de kool in de pan. Verwijder steeds de buitenste bladeren wanneer deze zachter worden. Snijd de dikke harde kern van elk blad kool weg. Zet opzij.
    2. Kook ondertussen de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 15 gr boter toe, laat uitlekken en zet apart.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Zet opzij.
    4. Smelt in dezelfde koekenpan 15 gr boter en bak de champignons. Meng de gebakken ui, boekweit en ei erdoor. Breng op smaak met marjolein, sojasaus, zout en peper. Meng goed.
    5. Bedek de bodem van een ovenschaal met kleine of gescheurde koolbladeren. Selecteer grotere, hele bladeren en lepel de vulling in het midden van elk blad (2 eetlepels). Vouw de kool over de vulling, en dan de zijkanten erover. Rol de kool dan op om een afgesloten ​​pakket te maken. Leg ze met de naad naar beneden in de voorbereide ovenschaal.
    6. Los 2 bouillonblokjes op in 500 ml water, giet het mengsel over de koolrolletjes. Voeg 15 gr boter toe. Bedek met de rest van de koolbladeren.
    7. Laat 30 tot 40 minuten sudderen op laag vuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren