Korma met geitenvlees

    Korma met geitenvlees

    1keer bewaard
    2uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke Indiase gerecht wordt gemaakt met geitenvlees. Het is de zelfgemaakte currypasta die deze curry zo bijzonder maakt. Serveer met gekookte witte rijst en naanbrood, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo geitenvlees, in blokjes
    • 90 gr dieetmargarine
    • 3 grote uien, grof gehakt
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 2 theelepels gemberpasta (gemalen gember)
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen kardemom
    • 2 theelepels garam marsala
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 500 gr Griekse yoghurt
    • 600 ml water
    • 85 gr tomatenpuree
    • 1/4 theelepel chilipoeder
    • 4 eetlepels limoensap
    • 2 theelepels kippenbouillonpoeder
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verhit de margarine in een grote pan.
    2. Bak het vlees in kleine porties bruin en zet apart.
    3. Doe de ui, knoflook, gember, kaneel, kardemom, garam marsala, kerriepoeder en chilipoeder in een keukenmachine. Pureer op medium snelheid tot een glad geheel.
    4. Giet de puree in de pan waarin het vlees is gebakken.
    5. Kook al roerend totdat het mengsel erg dik en droog wordt.
    6. Voeg de yoghurt, water, kippenbouillonpoeder, zout, peper, limoensap en tomatenpuree toe.
    7. Roer tot alles gecombineerd is, doe het vlees weer in de pan. Roer goed en breng aan de kook.
    8. Zet het vuur lager en laat, afgedekt, 1 uur sudderen. Haal het deksel eraf en laat op hoog vuur nog 30 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren