Koude borsjtsj

    Koude borsjtsj

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze smaakvolle koude rodebietensoep geeft je lekker veel vitamines en koelt je af op een warme dag! De soep is het lekkerste gemaakt met lentegroenten en als je deze tenminste een uur in de koelkast hebt gezet.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 bosje jonge bieten met bladeren
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 1 bosje radijsjes, in plakjes of stukjes
    • 2 komkommers, geschild en in stukjes
    • 1/4 bosje verse peterselie
    • 1/4 bosje verse dille
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 liter yoghurt of kefir
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de bieten schoon en snijd ze samen met de bladeren in stukjes.
    2. Meng in een grote glazen kom de gesneden bieten met bladeren, radijs, komkommer, gehakte peterselie, dille en lente-uitjes. Giet de yoghurt erover, breng op smaak met zout en peper. Roer het citroensap erdoor.
    3. Dek de kom af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Roer af en toe, zodat de smaken goed mengen. Als de soep te dik is, voeg je wat meer kefir toe (of yoghurt).
    4. Serveer met de halve eieren en garneer met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren