Krokant zeewier

    Krokant zeewier

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt elk type voorjaarskool met donker blad gebruiken om knapperig zeewier te maken, maar boerenkool is zeer geschikt. Zorg ervoor dat de kool volledig droog is en bak hem in hete olie in een wok. Breng voor het serveren op smaak met zout, suiker en Chinees vijfkruidenpoeder. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr boerenkool, grondig gewassen en gedroogd
    • ongeveer 100 ml koolzaad- of arachide-olie, om in te bakken
    • 1/2 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1/4 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de gewassen en goed drooggedepte koolbladeren in dunne repen.
    2. Verhit ongeveer 200 ml olie in een wok op hoog vuur. Voeg ongeveer 1/4 van de gehakte kool toe, kantel de wok om te frituren, gedurende een of twee minuten, of totdat het krokant is. Haal de kool met een schuimspaan uit de pan en laat drogen op keukenpapier. Herhaal met de rest van de gesneden kool in kleine porties.
    3. Giet de overtollige olie uit de wok. Doe de knapperige kool weer terug in de pan en strooi er de Chinese vijf kruiden poeder, suiker en zout over. Meng goed en doe in een kom. Serveer warm.

    Opmerking:

    Chinees vijfkruidenpoeder (of five spice powder) is een mengsel van venkel, anijs, kaneel, kruidnagel en gember en is vaak in toko's te koop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren