Curry / Rendang

    Curry / Rendang

    83keer bewaard
    4uur5min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit wordt in India en in Indonesië op ongeveer dezelfde manier gemaakt.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3/4-1 kg magere runderlappen
    • Wat boter of olie om het vlees in te bakken
    • 1 grote ui, in halve ringen
    • een paar teentjes knoflook, geschild en heel klein gesneden
    • 1 citroen, uitgeperst
    • een potje mango chutney (mild)
    • 100 g gemalen kokos (‘klapper’)
    • 1 of 2 bouillonblokjes
    • vers gemalen peper
    • 1 eetlepel milde kerrie
    • 1-2 theelepels gemalen gember (djahé)
    • 1-2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
    • 1/2 liter kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:4uur5min 

    1. Haal het vlees uit de ijskast en laat het een halfuurtje op kamertemperatuur komen, strooi er dan peper over.
    2. Schil de ui, snijd hem doormidden en dan in schijfes, maak de halve ringen los,
    3. Verhit de boter of olie in een braadpan, fruit de ui; schil de knoflook en snijd het klein, laat het met de ui meebakken.
    4. Doe het vlees in de pan bij de uien en knoflook, schroei het dicht, blus het met een beetje water en laat het 2 1/2 tot 3 uur zachtjes stoven.
    5. Haal het vlees uit de pan als het gaar is, laat het even rusten.
    6. Doe de kruiden in de pan, de mango chutney (snijd grote stukken eventueel wat kleiner), het citroensap, de gemalen kokos en het verkruimelde bouillonblokje.
    7. Voeg een halve liter heet water toe en laat het nog een halfuur zachtjes pruttelen.
    8. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en doe het in de pan terug.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    - Gewaardeerd op - 19 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren