Gevulde slabakjes met pittige mayonaise

    Gevulde slabakjes met pittige mayonaise

    1keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Knapperige ijsbergslabladeren worden gevuld met een mengsel van olijven, komkommer, tomaten en falafel. Ze worden dan besprenkeld met een pittige mayonaisesaus. Serveer dit vegetarische gerecht als aperitief of voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de saus
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel tzatziki (optioneel)
    • 2 theelepels mosterd
    • 1 theelepel tabasco
    • Voor de vulling
    • 2-3 kant en klare falafels, verkruimeld
    • 125 gr komkommer, fijngehakt
    • 2 rijpe tomaten, zaadjes verwijderd, beetje drooggemaakt met wat keukenrol en in blokjes gesneden
    • 5-6 olijven, ontpit en fijngehakt
    • 5-6 hele, middelgrote ijsbergslabladeren, afgespoeld en afgedroogd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Om de saus te maken meng je alle saus ingrediënten samen in een kom. Zet opzij.
    2. Rangschik de slabladeren als bakjes op een paar borden. Leg wat olijven op de bodem van elk slabakje.
    3. Voeg tevens wat tomaat, komkommer en falafel toe.
    4. Schep wat pikante saus over elk slabakje. Voeg een beetje geraspte kaas toe. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren