Chutney met kaki

    Chutney met kaki

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Spaanse kaki's hebben een vaste geelachtige oranje gekleurde schil en zoet oranje vruchtvlees, vergelijkbaar met een mango. Kaki's zijn een lekkere snack voor kinderen zonder de zaadjes en pitten dan.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 liter

    • 375 ml appelciderazijn
    • 1 ui
    • 1 appel
    • 150 gr rozijnen
    • 175 gr suiker
    • sap van 1 citroen
    • 1 rode chilipeper
    • 1 eetlepel versgehakte chilipeper
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 3 kaki's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng alle ingrediënten behalve de kaki's in een grote pan met dikke bodem. Breng aan de kook op een matig vuur, onder af en toe roeren.
    2. Zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken tot het mengsel dik wordt, maar wel nog sappig blijft, blijf regelmatig roeren.
    3. Snijd de kaki's, voeg toe aan het mengsel en laat het ongeveer 5 minuten meesudderen tot ze zacht zijn.
    4. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Schep in potten, sluit ze af en bewaar in de koelkast.
    5. Bewaar in de koelkast en gebruik binnen 1 maand.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren