Kleine fruittaartjes

    Kleine fruittaartjes

    2keer bewaard
    25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke en eenvoudige taartjes die je zelf met je favoriete vulling kunt vullen. Denk aan slagroom, banketbakkersroom en veel vers fruit. De keuze is aan jou! Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 300 gr bloem
    • 200 gr boter
    • 100 gr poedersuiker
    • 2 eierdooiers
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zeef de bloem, voeg het zout toe en snijd de koude boter erdoor. Meng met een mes. Voeg suiker en eierdooiers toe, meng het met je handen tot een stevig deeg, hanteer het zo weinig mogelijk. Zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Rol het gekoelde deeg dun uit (ongeveer 3-4 mm) en vul de bodem en zijkanten van licht ingevette muffinvormpjes ermee, druk ze voorzichtig uit en snijd het overtollige deeg eraf.
    3. Kneed overgebleven stukjes deeg opnieuw en bedek meer muffinbakblikken totdat al het deeg is gebruikt. Prik de bodem in met een vork, bedek elk muffinvormpje met bakpapier en droge bonen of speciale bakbonen.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak 8-12 minuten. Leg ze op een rek om af te koelen. Verwijder het bakpapier met de bonen. Vul, als de taartjes zijn afgekoeld, ze met je favoriete vulling.

    Advies

    Als je de taartjes wilt bakken met een vulling, bak ze dan eerst 8 minuten in de oven zonder de vulling. Daarna zet je ze terug in de oven met vulling.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren