Poolse appeltaart

    Poolse appeltaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk voor elke gelegenheid en elk seizoen. Een lekkere smeuïge appelvulling tussen 2 laagjes deeg. Voeg wat kaneel toe voor extra smaak als je wilt!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Korst
    • 500 gr bloem
    • 250 gr margarine
    • 150 gr poedersuiker
    • 2 eierdooiers
    • 100 gr zure room
    • Vulling
    • 1 kg appels, geraspt
    • 100 gr suiker
    • paneermeel om mee te bedekken
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Meng de bloem en margarine samen. Voeg de suiker, eierdooiers en zure room toe, en kneed vlot samen tot een deegbal. Zet 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakvorm in.
    3. Meng de appels met de suiker. Laat 20 minuten sudderen tot ze zacht zijn, onder af en toe roeren.
    4. Verdeel het afgekoelde deeg in tweeën. Rol elke helft uit. Bedek de voorbereide bakvorm met een helft uitgerold deeg, bestrooi met paneermeel, verdeel het appelmengsel erover en bedek met de andere helft van het deeg. Prik in het oppervlak gaatjes met een vork.
    5. Bak in 60 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren