Perzikmuffins

    Perzikmuffins

    2keer bewaard
    35min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Muffins op basis van havervlokken, rietsuikerstroop, appelmoes en perzik; heerlijk stevige muffins.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 gr havermoutvlokken
    • 225 ml karnemelk
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels appelmoes
    • 4 eetlepels rietsuikerstroop
    • 2 eieren
    • 175 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 250 gr perziken, pit verwijderd en in stukjes
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 1/2 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom havermoutvlokken, karnemelk, basterdsuiker, appelmoes, rietsuikerstroop en eieren vermengen. Bloem, baksoda en bakpoeder in een andere kom zeven.
    3. Het bloemmengsel grof met het eiernmengsel vermengen. Perzik erdoor scheppen en het beslag in de ingevette bakvorm scheppen.
    4. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Terwijl de muffins in de oven staan 2 eetlepels suiker en 1/2 theelepel kaneel vermengen. De muffins na 15 minuten uit de oven halen en met kaneelsuiker bestrooien. Weer terugschuiven in de oven en 3 minuten bakken tot een vleespen schoon uit een muffin verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren