Kweeperen likeur

    (1)
    96 dagen 20 minuten

    Een zeer smakelijke likeur gemaakt van kweeperen. Bereid het in de zomer, laat rusten tot de winter en geniet van de geweldige smaak!


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 liter likeur

    • 2 kilo kweeperen, geschild en in plakjes gesneden
    • 250 gr suiker
    • 1 liter graanalcohol 70%

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 96dagen  ›  Klaar in:96dagen20min 

    1. Leg de plakjes kweepeer in een grote glazen pot en bedek ze goed met suiker, schud om te bedekken, draai de deksel dicht en laat 2 dagen op een donkere plaats staan. Schud de pot van tijd tot tijd.
    2. Na 2 dagen giet je de alcohol erbij, draai je de deksel er weer op en zet je de pot 6 weken op een donkere plaats.
    3. Na 6 weken, giet je de likeur in flessen. Bedek de vruchten met een beetje suiker, goed schudden, en wanneer de suiker is opgelost, zeef je het sap en giet je dat in de flessen. Doe een kurk in de flessen en laat rusten tot van de winter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren