Souvlaki met lamsvlees

    Souvlaki met lamsvlees

    5keer bewaard
    2uur50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gemarineerd lamsvlees aan spiesen op de barbecue die worden geserveerd in licht geroosterde pitabroodjes met yoghurtsaus, rode ui en tomaat.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg lamsvlees, in blokjes van 2 cm gesneden
    • Voor de marinade
    • 125 ml olijfolie
    • sap van 1 middelgrote citroen
    • 1 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel gedroogde munt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • Voor de saus
    • 500 gr yoghurt
    • 1 komkommer, geraspt
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • Verder nodig
    • 8 pitabroodjes
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 1 tomaat, in dunne plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Maak de marinade door 125 ml olie, citroensap, zout, peper, oregano, munt en knoflook te mengen. Giet over het vlees en meng goed, dek af en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan.
    2. Meng de yoghurt, komkommer, knoflook, 2 eetlepels olie, oregano, zout een peper en laat ook dit 2 uur staan.
    3. Verwarm de barbecue of grill voor. Rijg het vlees aan spiesen en gril gedurende 10 minuten, draai ze een keer om.
    4. Bestrooi de pitabroodjes met olijfolie en barbecue ze of gril ze om ze warm te maken. Serveer het vlees op het pitabrood samen met wat stukjes rode ui, tomaat en de yoghurtsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren