Lancashire Parkin (zachte cake uit Lancashire)

    Lancashire Parkin (zachte cake uit Lancashire)

    3keer bewaard
    1uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept werd mij gegeven door de vrouw van mijn neef. Een heerlijke typisch Engelse cake.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 plakjes

    • 225 gr fijne of middelgrote havermoutvlokken
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 225 gr bruine suiker
    • een snufje zout
    • 1 1/2 eetlepel gemalen gember
    • 225 gr margarine of boter
    • 125 gr keukenstroop
    • 125 gr golden syrup / lichte stroop
    • 1 ei, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 150-170°C / gasovenstand 2-3.
    2. Doe havermout, bloem, suiker, zout en gemalen gember in een kom.
    3. Meng de boter erdoor.
    4. Voeg dekeukenstroop, lichte stroop en het ei toe.
    5. Meng goed. Dit zal een zwaar mengsel worden.
    6. Doe het beslag in een met bakpapier bedekte, kleine ovenschaal.
    7. Bak 60 - 90 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Het is vaak een goed idee om de cake een week in een afgesloten koektrommel te bewaren alvorens het aan te snijden, of tenminste 2 tot 3 dagen als je er niet af kan blijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren