In de oven gestoofde lamskoteletjes

    In de oven gestoofde lamskoteletjes

    3keer bewaard
    3uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze lamskoteletten zijn zo mals dat ze smelten in je mond. Het gerecht is snel en gemakkelijk te bereiden. Lamskoteletjes worden op smaak gebracht met uiensoepkruiden, gesneden verse uien en pruimenjam. Daarna worden ze gedurende 3 uur gaar gebakken in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 (40 gr) zakjes Franse uiensoepmix
    • 8-10 lamskoteletten (of steaks)
    • 1 ui, gesneden
    • pruimenjam, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C / gasovenstand 2.
    2. Strooi wat soepmix over de bodem van een ovenschaal. En dan een beetje verse ui.
    3. Rangschik de lamskoteletten erbovenop in een enkele laag. Vervolgens smeer je over elke lamskotelet 1 theelepel pruimenjam.
    4. Herhaal dit met meer lagen indien nodig. LET OP: De schotel is het beste met 2-3 lagen.
    5. Maak de schotel af door er een half pakje soepmix met weer een beetje verse ui over te strooien.
    6. Dek de ovenschotel af en bak in de voorverwarmde oven gedurende 3 uur of tot het vlees uit elkaar valt.
    7. Je hoeft verder geen extra vocht toe te voegen, want dat gebeurt vanzelf.

    Andere ideeën

    Je kunt ook groenten toevoegen, zoals wortel of aardappel, maar mijn mannen willen de groenten en aardappelen graag apart op het bord. Dit gerecht wordt gegarandeerd lekker zacht en super lekker!!

    Tip

    Als je een barbecue met deksel hebt, kun je dit gerecht ook met een barbecue bereiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren