Langzaam gebakken buikspek uit de oven

    Langzaam gebakken buikspek uit de oven

    2keer bewaard
    3uur10min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige manier om een lekker en ​​goedkoop stukje varkensvlees te bereiden. Varkensbuik wordt zachtjes in de oven gebakken op een zeer lage temperatuur met steranijs, cola en kaneel. Het vlees wordt dan ingesmeerd met BBQ saus en nog eens 40 minuten gebakken tot het helemaal gaar is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kilo buikspek
    • 1 hele steranijs
    • 1,25 liter cola
    • 1 kaneelstokje
    • 250 gr appelmoes
    • 125 gr HP saus
    • 125 gr BBQ saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur40min  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verwarm een ​​mini-oven (of conventionele oven) op 140°C / gasovenstand 1 voor.
    2. Doe het vlees, cola, steranijs en het kaneelstokje in een ovenschaal.
    3. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Draai het vlees om en bak nog 1 uur.
    4. Haal het vlees eruit en dep droog. Giet de sappen af.
    5. Meng de appelmoes, HP saus en BBQ saus in een kom en bestrijk beide zijden van het varkensvlees ermee.
    6. Leg het vlees op een rooster boven de ovenschaal en bak gedurende 40 minuten op 150°C / gasovenstand 2.

    HP saus

    HP saus is een Britse bruine saus, die verkrijgbaar is in sommige goed gesorteerde supermarkten en Engelse speciaalzaken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren