Lasagne met snijbieten en mozzarella

    Lasagne met snijbieten en mozzarella

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke vegetarische lasagne, die eenvoudig te maken is. Lasagnebladen worden belegd met mozzarella, gebakken wortel, paprika en snijbiet. Serveer met knoflookbrood, want dat smaakt er erg goed bij.

    Ingrediënten
    Porties: 6 - 8

    • extra vierge olijfolie, zoveel als nodig
    • 1 fijngehakte ui
    • 2 wortels, geraspt
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 8-10 snijbietbladeren, stengels verwijderd en weggegooid
    • 500 gr geraspte mozzarella
    • 500 gr lasagnevellen
    • zout en peper naar smaak
    • water, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Doe een paar eetlepels olijfolie in een warme pan. Voeg de ui toe en roer tot de uien goudbruin zijn. Voeg de wortels en paprika toe. Roerbak totdat de groenten zacht zijn.
    3. Roer de snijbieten, een beetje water, zout en peper erdoor en laat sudderen totdat de snijbieten zacht zijn.
    4. Vet een ovenschaal in en giet een glas water over de bodem van de schaal. (Dit zal de lasagne zachter maken).
    5. Leg een laag lasagnebladen op de bodem van de schaal. Bedek met het groentenmengsel, geraspte mozzarella en lasagnebladen. Herhaal totdat je alle lasagnebladen en groenten hebt opgebruikt; eindig met mozzarella.
    6. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Als je geen snijbiet kunt vinden, gebruik dan spinazie als goede vervanger.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren