Libanese komkommersoep

    Libanese komkommersoep

    1keer bewaard
    3uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is handig als je een overvloed aan komkommers hebt. Lekker als lunch of avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 komkommer
    • 450 ml sterke kippenbouillon
    • 150 ml tomatensap
    • 300 ml ongezoete yoghurt
    • 150 ml room
    • 60 gr garnalen - zonder schaal
    • 1 teentje knoflook
    • Voor de garnering
    • gehakte munt
    • 1 in plakjes gesneden hardgekookt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Schil en snijd de komkommer, bestrooi lichtjes met zout en laat 30 minuten op een bord liggen voordat je het vocht afgiet.
    2. Ondertussen meng je de bouillon, tomatensap en yoghurt.
    3. Wanneer het glad is voeg je de uitgelekte komkommer en room toe, evenals de kruiden en garnalen.
    4. Zet 2-3 uur in de koelkast.
    5. Wrijf een soepterrine of soepkommen in met de knoflook.
    6. Giet de soep erin en bestrooi vlak voor het opdienen met de gehakte munt en het hardgekookt ei .

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren