Linda's chocoladecake

    Linda's chocoladecake

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de favoriete cake van mijn man. Deze chocoladecake is altijd een succes, omdat hij zo heerlijk smeuïg en zoet is. Serveertip, schep er een bolletje vanille-ijs naast.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 235 ml water
    • 250 gr boter
    • 500 gr bloem
    • 400 gr suiker
    • 4 eetlepels cacao
    • 2 eieren, gescheiden
    • 120 ml karnemelk
    • 1 theelepel baksoda
    • Glazuur
    • 60 gr boter
    • 3 eetlepels cacao
    • 4 eetlepels melk
    • 300 gr poedersuiker
    • handvol gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakblik van ​​22 x 30 cm in en bedek met wat bloem.
    2. Breng het water met de boter in een steelpan aan de kook, haal van het vuur, laat afkoelen.
    3. Zeef de bloem, suiker en cacao. Roer geleidelijk aan door het botermengsel.
    4. Meng in een kleine kom de eierdooiers met de karnemelk en baksoda samen. Voeg toe aan het beslag en roer tot het goed gemengd is.
    5. Klop de eiwitten stijf. Schep luchtig door het beslag. Giet het mengsel in de cakevorm.
    6. Bak 30 minuten tot een spies die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
    7. Ondertussen, meng je in een kleine steelpan alle ingrediënten voor het glazuur. Dit verwarm je op een laag tot medium vuur, onder voortdurend roeren, tot je een egaal mengsel krijgt. Giet over de warme cake.

    Tip

    Vaak roer ik een scheutje vers citroen- of sinaasappelsap door het glazuur. Dat geeft een lekker, friszuur smaakje aan de cake.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren