Linguine met ham en asperges

    Linguine met ham en asperges

    2keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een supermakkelijk en lekker pastagerecht, dat bol staat van de heerlijke smaken. Linguine wordt gemengd met asperges, ham, champignons en tomaten. Serveer met royale porties geraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 8 grote tenen knoflook, fijngehakt
    • 750 gr verse asperges
    • 100 gr gesneden verse champignons
    • 55 gr hamblokjes
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse oregano, fijngesneden
    • 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn
    • 4 grote Roma tomaten, gesneden
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 375 gr gedroogde linguine pasta
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur en voeg de olijfolie toe, roer om te mengen.
    2. Voeg de knoflook toe, bak 3 minuten, terwijl je vaak roert.
    3. Breek de taaie, harde gedeeltes aan de onderkant van de asperges af en gooi ze weg. Snijd de asperges in dikke stukken van 2 cm en doe ze in de pan, dek af en bak 1 minuut.
    4. Voeg de champignons, ham, basilicum, oregano en rozemarijn toe, dek af en laat 5 minuten bakken of tot de asperges beetgaar zijn; af en toe roeren.
    5. Roer de tomaten en zout en peper erdoor en bak nog eens 3 minuten of tot de tomaten goed warm zijn.
    6. Kook ondertussen de linguine volgens de verpakking, giet af en doe in een grote kom.
    7. Voeg het asperge-mengsel toe en meng goed.
    8. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren