Bruine suiker cake met perziken

    Bruine suiker cake met perziken

    4keer bewaard
    1uur5min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder licht en makkelijk te maken cake gegarneerd met verse perzik schijfjes. Een heerlijk dessert na een zomerse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 175g bloem
    • 2 eetl polenta
    • 2 theel bakpoeder
    • 1/8 theel zout
    • 2 eieren
    • 75g lichtbruine basterdsuiker
    • 150ml halfvolle melk
    • 4 verse perziken - gepeld, pitten verwijderd en in schijfjes
    • 30g boter, gesmolten
    • 3 eetl lichtbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4. Vet een 25.5cm springvorm in en bestuif met bloem.
    2. Kombineer bloem, polenta, bakpoeder en zout. Zet opzij.
    3. Klop eieren en 75g bruine suiker in een kom. Roer bloemmengsel er snel doorheen. Klop er geleidelijk aan de melk door. Zet opzij.
    4. Giet beslag in bereidde springvorm. Schik perzik schijfjes over het beslag. Giet gesmolten boter eroverheen en bestrooi met resterende bruine suiker.
    5. Bak in voorverwarmde oven voor 45 min, of tot een breinaald er schoon uitkomt. Laat 10 min afkoelen voor het uit de vorm te halen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren