Quesadilla's met salsa

  (1)
  50 minuten

  Deze met kaas gevulde tortilla's zijn de Mexicaanse equivalent van tosti's. Probeer een dunne laag van je favoriete salsa op de tortilla's voordat je de kaas toevoegt of voeg wat gekookte kip of garnalen toe voordat je de tortilla's dichtvouwt. Serveer ze warm of ze zullen taai worden. Als je ze voor een feestje maakt, bereid ze dan voor, maar bak ze pas als ze gegeten gaan worden.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 400 gr mozzarella of milde kaas
  • 2 verse pepertjes
  • 16 tortilla's, van ongeveer 15 cm
  • tomatensalsa, om erbij te serveren

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

  1. Als je mozzarella gebruikt, dep deze dan droog en snijd in dunne reepjes. Als je gewone kaas gebruikt, rasp het dan grof. Leg de kaas opzij in een kom.
  2. Als je Spaanse pepers gebruikt, spies ze dan aan een metalen spies en rooster ze in de vlam van een gasbrander totdat het vel van de peper blaren vertoont en donkerder is. Laat het vruchtvlees niet aanbranden. Plaats de geroosterde pepers in een stevige plastic zak en bindt de bovenkant vast om de stoom vast te houden. Laat 20 minuten staan zodat de schil loskomt.
  3. Haal de geroosterde pepers uit de zak en verwijder zorgvuldig de schil. Snijd vervolgens de pepers en haal de zaden eruit. Snijd het vruchtvlees in 16 gelijke reepjes.
  4. Verwarm een grote koekenpan of bakplaat. Leg er steeds één tortilla per keer op. Leg dus een tortilla in de pan, strooi de kaas over de helft van de tortilla en voeg een reepje van de peper toe. Vouw de tortilla over de kaas en druk de randen samen. Bak de gevulde tortilla 1 minuut, draai dan om en bak de andere kant ook 1 minuut.
  5. Haal de gevulde tortilla uit de pan, snijd in drie driehoeken of vier repen en serveer onmiddellijk terwijl hij nog heet is, met de tomatensalsa. Maak zo ook de andere quesadillas.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)