Luie ochtendbroodjes

    Luie ochtendbroodjes

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept, zo genoemd door mijn moeder, wordt zo genoemd omdat deze scones vrij makkelijk te maken zijn en 's ochtends heerlijk smaken met jam en boter.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 (hangt af van hoe groot je ze maakt)

    • 250 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 90 gr boter
    • 180 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg langzaam de boter toe en gebruik je handen om dit door de bloem te wrijven. (Dit zou niet mogen gebeuren, maar mocht het mengsel papperig beginnen te worden, zet het dan een paar minuten in de koelkast.)
    2. Voeg de melk toe en meng met een spatel. Combineer alles heel voorzichtig. Eenmaal stevig, kneed je het tot een bal.
    3. Bestuif een plat oppervlak met bloem en rol het deeg uit. Gebruik een koekjesvorm of een kopje en snijd er 1 cm dikke rondjes uit.
    4. Leg de rondjes op een bakplaat en bak ze een kwartier, of zoals ik graag doe, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en eet smakelijk!

    Tip:

    Omdat het niet echt een scone of een broodje is, kun je eigenlijk toevoegen wat je maar wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren