Luxe leverpastei

    Luxe leverpastei

    Voeg toe aan favorieten!
    7uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een machtige en decadente kippenleverpaté, die zeer geschikt is voor speciale gelegenheden en feestjes.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr boter, verdeeld
    • 2 kleine uien
    • 1 zure appel, geschild en ontdaan van klokhuis
    • 450 gr kippenlevertjes
    • 60 ml cognac
    • 2 eetlepels volle room
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 1/2 theelepels zout
    • 1/4 theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:7uur 

    1. Zet 110 gr van de boter opzij om te laten verzachten bij kamertemperatuur.
    2. Snipper de ui en appel grof in een keukenmachine.
    3. Verhit 30 gr boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en appel toe, en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Doe de inhoud van de pan terug in de keukenmachine.
    4. Was de kippenlevertjes, en dep ze droog. Snijd in tweeën en maak ze schoon als dit nodig is.
    5. In dezelfde koekenpan, smelt je 50 gr boter op hoog vuur. Voeg de kippenlevertjes toe en bak ze al roerend snel bruin en net gaar op hoog vuur.
    6. Zet het vuur laag en giet er dan de cognac over. Flambeer voorzichtig, en laat de vlam uitsterven.
    7. Doe het kippenlever-mengsel in de keukenmachine met de ui en appel. Voeg de room toe en pureer tot zeer glad.
    8. Zet het mengsel in een kom en laat in de koelkast afkoelen.
    9. Doe de bewaarde 110 gr boter in de keukenmachine. Voeg ongeveer 1/3 van het levermengsel toe, meng ongeveer 5 seconden. Herhaal tweemaal tot al het levermengsel is toegevoegd. Voeg citroensap, zout en peper toe en meng goed. Proef en voeg zout toe, indien nodig.
    10. Schep de paté in een schaal, of in verschillende kleine bakjes. Bedek met de rest van de gesmolten boter. Dek af met folie en zet enkele uren in de koelkast voor het serveren.

    Invriestip

    Bewaar het tot 2 maanden in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren