Maantjes met jam (Poolse rugelach)

    Maantjes met jam (Poolse rugelach)

    5keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een favoriet bij alle kinderen! Ik maak deze halve manen al jaren. Iedereen is er dol op en mijn kinderen helpen me met het snijden en vormen van het deeg. Het zijn Poolse koekjes die daar rogaliki heten. Ze zijn heerlijk voor het ontbijt of als een snack!

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 700 gr bloem
    • 100 gr verse gist
    • 3 eetlepels warme melk
    • 500 gr margarine
    • 4 eetlepels zure room
    • 2 eieren
    • 3 eierdooiers
    • 4 eetlepels witte basterdsuiker
    • 500 gr (2 potten) pruimen jam
    • Glazuur
    • 400 gr poedersuiker
    • kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Los de gist op in warme melk.
    2. Meng de bloem, gist, margarine, room, eieren, dooiers en suiker in een grote kom. Meng tot een gladde massa. Kneed het deeg en vormen een dikke boomstam. Verdeel de boomstam in stukken van ongeveer 5 cm lang.
    3. Rol elk stuk uit tot een dunne cirkel (5 mm dik). Met een mes of pizzasnijder verdeel je elke cirkel in 8 gelijke partjes. Leg een theelepel jam op de brede rand van het partje en rol naar de punt. Vorm elke rol in een halve maan. Leg op een ingevette bakplaat.
    4. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak 15-20 minuten. Laat afkoelen op het rooster.
    5. Ondertussen voeg je heet water toe aan de suiker, blijf voortdurend roeren tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel over de halve manen.

    Video

    Rogaliki (Poolse rugelach)
    Rogaliki (Poolse rugelach)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren