Macaroni met kaas en tomaat

    Macaroni met kaas en tomaat

    2keer bewaard
    50min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind dit gerecht erg lekker want de tomaten en mosterd geven een lekkere twist aan dit pastagerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 50 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 625 ml melk
    • 1 eetlepel mosterd
    • 200 gr geraspte belegen of Cheddar kaas
    • zout en peper naar smaak
    • 250 gr gekookte macaroni
    • 2 tomaten, in plakjes gesneden
    • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een ovenschaal in. Snipper de ui bak deze in de boter tot deze zacht is. Voeg de bloem toe en bak nog een minuut.
    2. Haal van het vuur en roer langzaam de melk en mosterd erdoor een blijf roeren tot de saus dikker wordt. Haal van het vuur en voeg de helft van de kaas met zout en peper toe. Roer de macaroni erdoor.
    3. Rangschik de plakjes van 1 tomaat op de bodem van de ovenschaal en giet het macaroni-mengsel in de schaal over de tomaten.
    4. Strooi de rest van de kaas er bovenop en leg dan de plakjes van de overgebleven tomaat daarbovenop. Strooi de Parmezaanse kaas erover en bak gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren