Makkelijke babka

    Makkelijke babka

    2keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke en eenvoudige babka cake zonder gist. Deze babka is iets anders doordat deze cake niet door gist is gerezen, maar door aardappelmeel. Hij is heerlijk licht en luchtig! Gebruik een rechthoekig cakeblik of een tulband om de cake te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr bloem
    • 120 gr aardappelmeel
    • 4 eieren
    • 220 gr margarine, gesmolten en afgekoeld
    • 200 gr suiker
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Klop de eieren met de suiker samen. Meng de bloem, aardappelmeel, bakpoeder en de afgekoelde, gesmolten margarine erdoor. Roer de vanillesuiker of het vanille-extract erdoor.
    2. Verdeel het beslag in 3 delen. Roer de cacao door een deel van het beslag, meng goed. Vet een cakeblik in. Giet eerst het lichte beslag erin, dan het cacaobeslag, en dek af met het laatste deel van het lichte beslag.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak 1 uur. Laat de cake afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren