Pasta bolognese

    Pasta bolognese

    2keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is één van mijn favoriete maaltijden om te koken. Het is niet alleen lekker, maar het is ook de enige maaltijd die wij allemaal graag samen eten. Zoals velen van jullie weten is het vaak moeilijk om iets te vinden dat iedereen lekker vindt. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 500 gr mager rundergehakt
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 500 gr penne
    • 1 middelgrote ui, fijngehakt
    • 6 champignons, in stukjes
    • 1 rode paprika, gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 (500 gr) pot bolognese pastasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Zet een koekenpan op matig vuur. Rul hierin het gehakt bruin, giet extra vocht uit de pan af, en voeg dan de tomatenpuree en de knoflook toe. Goed roeren en laat dan 2 minuten zachtjes pruttelen.
    2. Kook de pasta in licht gezouten water in 8 tot 10 minuten al dente.
    3. Ondertussen doe je de uien, champignons, paprika en zout en zwarte peper bij het gebakken gehakt. Roer nogmaals goed en bak 3 tot 4 minuten. Voeg de pastasaus uit de pot toe en laat op laag vuur sudderen tot de pasta klaar is om af te gieten. Blijf regelmatig roeren.
    4. Zodra de pasta gaar is en is afgegoten, voeg je er de saus aan toe. Roer goed en serveer met salade of knoflookbrood. Klaar is Kees!

    Tip

    Gebruik een grote pan, want je wilt straks de saus bij de pasta gieten. Gebruik zoveel pasta als je zelf wilt, maar neem in ieder geval het hele pak, want dit gerecht kun je heel makkelijk als kliekje opwarmen. Je kunt elke soort pasta kiezen, mijn voorkeur gaat uit naar Penne.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren