Makreel in folie

    Dit is een zeer eenvoudige en smakelijke manier om makreel in de oven te bakken, namelijk in aluminiumfolie-pakketjes.


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 makrelen
    • zout en peper naar smaak
    • 2 stevige tomaten
    • 1 citroen
    • 25 gr boter
    • verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de vissen schoon en verwijder de koppen. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Leg elke vis op een stuk beboterde folie.
    3. Snijd de tomaten en de citroen in plakjes en leg ze om en om op elke vis. Leg een takje peterselie erbovenop en bedek met wat boter.
    4. Vouw de folie op en dicht, maak er 4 keurige pakjes van.
    5. Leg ze op een bakplaat en bak in de oven op 180°C / gasovenstand 4, tot de vis goed doorbakken is, ong 15-20 minuten. Controleer of de vis gaar is door er met een vork in te prikken. Op het moment dat de vis uit elkaar begint te vallen, is de vis gaar.

    Serveer suggestie

    Je kunt de vis in de folie serveren of de vis voorzichtig overscheppen op een serveerschaal en het kookvocht eroverheen gieten.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties