Maleisische garnalencurry

    Maleisische garnalencurry

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit curry-gerecht werd oorspronkelijk in de magnetron klaargemaakt, maar ik heb er geen, en heb het dus aangepast.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel olie
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 2 eetlepels maïzena
    • 300 ml visbouillon
    • 2 theelepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel mangochutney
    • 1/2 kleine citroen, uitgeperst
    • 150 ml volle room
    • 500 gr garnalen, gaar en gepeld
    • 1 bosje koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de ui in de olie glazig.
    2. Voeg kerriepoeder, maïzena, bouillon, tomatenpuree, chutney en het citroensap toe en roer tot het dik wordt.
    3. Roer de garnalen erdoor en bak ze tot ze gaar zijn.
    4. Roer de room erdoor en serveer.

    Tips:

    Gebruik bevroren garnalen, dat is het makkelijkst. Voeg klein gesneden groenten toe om het gerecht meer inhoud te geven. Het is dan een verrukkelijke eenpansmaaltijd. Als je geen mango chutney in huis hebt, roer dan een beetje jam door de curry. Dan krijgt de curry een zachtere smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren