Malse kipspiesjes van de BBQ

    (2)

    Een snel en gemakkelijk gerecht met kip, dat geweldig met een gemengde salade te combineren valt. Kip wordt gemarineerd in citroensap, yoghurt, munt en knoflook, aan spiesjes geregen, en vervolgens gegrild of gebarbecued.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr yoghurt
    • 5 eetlepels vers citroensap
    • 4 kipfilets, in stukken van 4 cm gesneden
    • 2 eetlepels gesneden verse munt
    • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Om de marinade te maken meng je de yoghurt, citroensap, knoflook, munt, zout en peper in een grote kom. Meng goed.
    2. Marineer de kip bij kamertemperatuur gedurende 10 minuten. Als je het langer wilt marineren, dek het dan af en zet het in de koelkast.
    3. Rijg de blokjes kip op houten spiesen en gril of barbecue tot ze gaar zijn, in ongeveer 10-12 minuten. Serveer onmiddellijk met partjes citroen, indien gewenst.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties