Malse kipspiesjes van de BBQ

    Malse kipspiesjes van de BBQ

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en gemakkelijk gerecht met kip, dat geweldig met een gemengde salade te combineren valt. Kip wordt gemarineerd in citroensap, yoghurt, munt en knoflook, aan spiesjes geregen, en vervolgens gegrild of gebarbecued.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr yoghurt
    • 5 eetlepels vers citroensap
    • 4 kipfilets, in stukken van 4 cm gesneden
    • 2 eetlepels gesneden verse munt
    • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Om de marinade te maken meng je de yoghurt, citroensap, knoflook, munt, zout en peper in een grote kom. Meng goed.
    2. Marineer de kip bij kamertemperatuur gedurende 10 minuten. Als je het langer wilt marineren, dek het dan af en zet het in de koelkast.
    3. Rijg de blokjes kip op houten spiesen en gril of barbecue tot ze gaar zijn, in ongeveer 10-12 minuten. Serveer onmiddellijk met partjes citroen, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren