Mama's pastaschotel met kaas en tomaat

    Mama's pastaschotel met kaas en tomaat

    3keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk familierecept door mijn moeder gemaakt en daarna leerde ze het mij. Erg makkelijk om klaar te maken en heel goedkoop; ideaal voor gezinnen en studenten. Ook lekker in de winter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • zout naar smaak
    • 500 gr droge rigatoni pasta
    • 4 blikjes (elk 400 gr) gepelde tomaten
    • 470 gr geraspte jong belegen kaas
    • 1 eetlepel basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vul een grote pan met water, voeg een flinke snuf zout toe en breng aan de kook.
    2. Als de pan met water kookt voeg je de pasta toe. Snijd de tomaten in kleine stukjes, bak ze in een grote pan op matig vuur tot ze sudderen.
    3. Voeg de geraspte kaas toe aan de tomaten.
    4. Voeg een eetlepel basilicum toe aan de tomaten en kaas. Laat 10 minuten sudderen, of tot de kaas gesmolten is.
    5. Giet de pasta in een grote ovenschaal en giet de tomatensaus met kaas erover en meng dit met de pasta.
    6. Zet 5 minuten in de oven op 180°C / gasovenstand 4. Serveer met knapperig knoflookbrood. Serveer warm.

    Tip

    Je kunt andere pastasoorten gebruiken, maar rigatoni neemt de saus en kaas goed in zich op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren