Massaman curry met rundvlees

    Massaman curry met rundvlees

    8keer bewaard
    1uur45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke Thaise curry gemaakt met zelfgemaakte currypasta. Rundvlees wordt gestoofd met aardappelen in een milde en romige kokoscurry. Serveer met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de curry
    • 1 kilo in blokjes gesneden stoofvlees
    • 4 eetlepels olie voor te bakken
    • 500 gr kleine aardappelen, gehalveerd
    • 250 gr kleine uien, gehalveerd
    • 5 eetlepels massaman currypasta (zie recept hieronder)
    • 2 (400 ml) blikjes kokosroom
    • 160 ml warm water
    • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
    • Voor de Massaman currypasta
    • 4 kleine rode chilipepers, of naar smaak
    • 4 teentjes knoflook
    • 3 lente-uitjes
    • 2 theelepels fijngehakte citroengras
    • 2 theelepels arachide-olie
    • 2 theelepels suiker
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel gemalen kardemom
    • 1/4 theelepel gemalen kaneel
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel gemalen kurkuma
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

      Om de massaman currypasta te maken:

    1. Meng alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine. Als het te droog is, voeg je een beetje water toe om het tot een pasta te maken. Gebruik wat van deze currypasta in dit recept, en bewaar restanten maximaal 3 weken in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.
    2. Voor de curry:

    3. Verhit de olie in een grote pan en bak het vlees in porties bruin. Haal uit de pan.
    4. Voeg de aardappelen en uien toe aan dezelfde pan en roerbak tot ze licht gebruind zijn. Voeg 5 eetlepels currypasta toe en roer op hoog vuur gedurende 1 minuut.
    5. Voeg de kokosmelk, vlees, water en suiker toe. Breng aan de kook, laat daarna sudderen gedurende ongeveer 45 minuten zonder deksel of tot het vlees gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Willy65
    van
    0

    Lekker pittig, combineert heerlijk met het zoete van de suiker. - 14 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren