Mazurek gebak

    Mazurek gebak

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk Pools gebak voor Pasen. Een hapje van dit gebak geeft je een volle sinaasappelsmaak met amandel. Het gebak is licht en smeuïg. Je kunt het ook nog versieren met je favoriete glazuur.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 27x36 cm baking tin

    • 220 gr boter, zacht
    • 250 gr suiker
    • 225 gr amandelen, gepeld en gemalen
    • vanille-extract
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 5 eiwitten
    • 180 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Klop de boter en suiker 5 minuten op hoge snelheid. Voeg de gemalen amandelen, vanille-extract en sinaasappelschil toe, meng goed.
    2. Klop de eiwitten stijf. Voeg ze geleidelijk afwisselend met de bloem toe aan het botermengsel. Meng voorzichtig.
    3. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 27 x 36 cm in.
    4. Giet het beslag in het bakblik. Bak 40 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Versier met chocoladeglazuur of bestrooi met amandelschilfers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren