Mediterrane lamskoteletjes uit de slowcooker

    Mediterrane lamskoteletjes uit de slowcooker

    2keer bewaard
    3uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een sappige, malse lamsschotel die naar meer smaakt. Lamskoteletjes worden ingewreven met gyros kruiden, dan langzaam gaar gestoofd in een met baba ganoush gekruide bouillon. Vervolgens wordt het geserveerd met een yoghurt-knoflooksaus. Serveer er aardappelpuree bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 lamsbouten
    • 1 eetlepel gyroskruiden
    • 1 theelepel biefstuk kruiden (steak kruiden)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 115 gr baba ganoush (mengsel van aubergine en knoflook)
    • 1 ui, in dunne plakjes
    • 1/2 eetlepel kappertjes
    • 500 ml runderbouillon
    • Knoflooksaus
    • 100 gr natuurlijke yoghurt
    • 1 theelepel knoflookpasta (gemalen knoflook)
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 lente-ui, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gedroogde dille
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Wrijf het lamsvlees in met gyros kruiden, biefstuk kruiden en olijfolie. Doe in de slowcooker.
    2. Meng de baba ganoush, ui, kappertjes en runderbouillon in een grote mok samen. Meng goed en giet over het vlees.
    3. Zet de slowcooker 3 uur op hoog of 6 uur op laag.
    4. Om de knoflooksaus te maken meng je de yoghurt, knoflook, citroensap, lente-ui, dille en zout en peper in een kleine kom. Dek af en zet koel weg tot het nodig is.
    5. Serveer de koteletjes met aardappelpuree, schep wat van de saus erover en besprenkel met yoghurt-knoflooksaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren