Aubergine met verse tomatensaus (Melanzane al funghetto)

    Aubergine met verse tomatensaus (Melanzane al funghetto)

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een smaakvol, authentiek Italiaans bijgerecht bestaande uit gebakken plakjes aubergine en een heerlijke tomatensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 middelgrote aubergines, in plakken gesneden
    • zout om erover te strooien
    • voldoende arachide-olie om in te bakken
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 2 teentjes knoflook. fijngemaakt
    • 350 gr kerstomaatjes, in vieren gesneden
    • 1 eetlepel vers gehakte basilicum
    • 1 eetlepel vers gehakte platte peterselie
    • 1/8 theelepel gedroogde oregano
    • 1 of 2 theelepels zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Strooi zout over de plakjes aubergine. Laat 30 minuten staan, spoel af en droog ze goed af met keukenrol.
    2. Verhit de arachide-olie, bak de plakjes aubergine in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Gebruik een schuimspaan om ze uit de pan met hele olie te halen. Droog ze af met keukenrol om een ​​deel van de extra olie te verwijderen.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de knoflook, tomaten, basilicum, peterselie en oregano toe. Breng op smaak met zout. Bak 5-6 minuten.
    4. Leg de aubergine in een schaal of kom. Giet de Italiaans gekruide tomatensaus erover en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren