Gevulde kipfilet met abrikoos

    Perfect voor een barbecuefeestje met vrienden. Sappige abrikozen en malse kip worden gecombineerd en zorgen voor een heerlijke smaak. Probeer het ook eens!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 handenvol gedroogde, ontpitte abrikozen
    • 3 eetlepels vloeibare honing
    • 3 theelepels geroosterde sesamzaadjes
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 6 kipfilet helften
    • 1/2 theelepel kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de abrikozen, honing, sesamzaad en kaneel in een kleine kom.
    2. Spoel de kipfilet af, dep droog en bestrooi met kerrie. Snijd elke kipfilet in de lengte doormidden, maar niet helemaal door, zodat je een inkeping hebt gemaakt. Vul elke holte met het abrikozenmengsel en zet de kip vast met spiesjes.
    3. Verwarm de barbecue op een medium-hoge temperatuur.
    4. Wikkel de kip in aluminiumfolie of leg op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat en barbecue de kip 5 tot 10 minuten aan elke kant tot de sappen die vrijkomen helder zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties