Met chocolade bedekte honingraat

    Met chocolade bedekte honingraat

    Voeg toe aan favorieten!
    17min


    Maak dit als eerste!

    Maak je eigen luxe honingraat-snoep bedekt met chocolade. Het is een makkelijk en niet te mislukken recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 stuks

    • 6 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels golden syrup / lichte stroop
    • 2 theelepels water
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 reep pure chocolade, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Vet een cakevorm van 28 x 18 cm in.
    2. Doe de suiker, stroop en water in een pan met dikke bodem en roer op een zacht vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en kook gedurende 7 minuten. Haal van het vuur en voeg snel de baksoda toe. Het mengsel zal nu schuimen. Roer snel en giet het in de bakvorm.
    3. Zodra het mengsel begint af te koelen, markeer je er stukken in. Eenmaal volledig afgekoeld, breek je het in stukken.
    4. Smelt de stukjes chocolade au bain-marie op laag vuur. Zodra de chocolade gesmolten is, dompel je de honingraat brokken in de warme chocolade, en laat je het vervolgens op een rooster uitharden.

    Tip

    Als je het een paar dagen van tevoren wilt maken, bewaar het dan altijd in een goed afgesloten pot op een koele plek, of zet de pot in de koelkast.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren