Met haggis gevulde kip

    Met haggis gevulde kip

    1keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilets, gevuld met haggis, omwikkeld met spek, en in de oven gebakken met een lekkere champignonsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 4 plakjes haggis, fijngestampt met een beetje whisky
    • 12 plakjes mager spek
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 3-4 champignons, gesneden
    • 1 pakje champignonsaus (klaargemaakt volgens de verpakking)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5.
    2. Leg de kipfilets op een snijplank en snijd een opening in elk.
    3. Vul elke opening met haggispuree. Wikkel elke filet in drie plakjes spek. Zet vast met cocktailprikkers, indien nodig.
    4. Leg de kip in een ovenschaal. Voeg de gesnipperde ui en champignons toe. Dek af met de champignonsaus (die je volgens de verpakking hebt klaargemaakt). Verdun de saus eventueel een beetje met wat water of een scheutje whisky.
    5. Bak 1-2 uur in de oven tot de kip goed doorbakken is. Serveer op een warm bord met krielaardappelen, wortels en broccoli.

    Tip

    Haggis vind je in Britse speciaalzaken, maar je kunt het ook vervangen door roomkaas. Dat smaakt ook prima.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren