Zalm met honing

    Zalm met honing

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een ongewone variant op gegrilde vis. Zalmfilets worden gemarineerd in honing, knoflook en kruiden. Als je op zoek bent naar een nieuwe smaak, probeer dan dit recept eens!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 60 ml vloeibare honing
    • 1/2 citroen, het sap
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels gehakte dille
    • tijm, marjolein en Provençaalse kruiden naar smaak
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Spoel de filets af en dep ze droog.
    2. Meng de olie, honing, citroensap, knoflook, dille en kruiden in een kleine kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Wrijf de filets in met de marinade, wikkel in aluminiumfolie en zet 2 uur in de koelkast.
    4. Verwarm de grill tot medium-hoge temperatuur.
    5. Gril de vis in 25 minuten tot de vis makkelijk uit elkaar valt met behulp van een vork.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren