Chocoladefudge met kaneel

    Chocoladefudge met kaneel

    3keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een hele eenvoudige fudge, die snel te maken is. De fudge is romig, zoet en licht gekruid met kaneel. Je hoeft geen suikerthermometer te gebruiken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 stuks (maar hangt af hoe groot je ze snijdt)

    • 360 gr poedersuiker
    • 50 gr cacaopoeder
    • 1-2 theelepels kaneel
    • 125 gr boter
    • 4 eetlepels melk
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Bedek een bakblik van 20cm x 20cm (of cakeblik voor dikkere fudge) met bakpapier.
    2. Leg de boter in een magnetronbestendige kom (het liefst met de juiste deksel en ontluchting om spatten te voorkomen). Verwarm tot het gesmolten is. (Je kunt de boter ook in een pannetje op het fornuis laten smelten).
    3. Laat iets afkoelen, voeg melk toe en roer het vanille-extract erdoor.
    4. Zeef alle droge ingrediënten in een aparte kom. Meng voorzichtig.
    5. Doe het boter-en melk-mengsel bij de droge ingrediënten en roer met een houten lepel tot alles goed gecombineerd is.
    6. Giet in de voorbereide bakvorm en snijd in kleine vierkantjes voor het volledig is afgekoeld. Zet in de koelkast.

    Tip

    Voeg niet teveel vocht toe, want dan kan het te dun worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren