Kip met pistachenoten en frambozensaus

    Kip met pistachenoten en frambozensaus

    1keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Malse kipfilets gepaneerd met pistachenoten en overgoten met een scheutje fruitige frambozensaus. Serveer op een bedje van couscous of met een salade. Simpel en lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de kip
    • 2 grote kipfilets
    • 140 gram pistachenoten, fijngehakt
    • 55 gr paneermeel
    • 2 eetlepels grove mosterd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels honing
    • zout en peper naar smaak
    • Voor de frambozensaus
    • 85 gr frambozenjam
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 2 eetlepels balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 260°C / gasovenstand 10.
    2. Meng de pistachenoten en paneermeel in een ondiepe kom.
    3. Roer in een andere kom roer de mosterd, olijfolie, honing, zout en peper (en eventuele andere kruiden die je gebruikt) tot een gladde massa.
    4. Haal de kip door het mosterdmengsel en daarna door het paneermeelmengsel, bedek de kip goed.
    5. Leg de kip in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven. Zet vervolgens gelijk de oven lager ​​op 190°C / gasovenstand 5.
    6. Bak gedurende 20 minuten (tot de kip niet meer roze is en de korst goudbruin is).
    7. Meng de frambozenjam, sinaasappelsap en azijn in een pan.
    8. Breng aan de kook en laat 2 tot 3 minuten koken, tot de saus is gereduceerd tot de gewenste textuur (De saus wordt dikker als het afkoelt).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren