Met roomkaas gevulde augurken

    Met roomkaas gevulde augurken

    1keer bewaard
    2uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig, eenvoudig hapje om op een feestje te serveren. De augurken worden eerst uitgehold en daarna gevuld met roomkaasvulling.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 1/2 pot (670 gr) hele augurken
    • 250 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
    • 3/4 theelepel hete pepersaus, zoals Tabasco

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Snijd beide uiteinden van de augurken af en gooi weg. Hol elke augurk uit en bewaar dit voor ander gebruik.
    2. Laat de uitgeholde augurken ongeveer 20 minuten rechtop op een stuk keukenrol uitlekken. Rol hierna een stukje keukenrol op en haal dit door de uitgeholde augurken om het resterende vocht te absorberen.
    3. Prak ondertussen in een kom de roomkaas met een vork fijn. Voeg de ui, knoflook en hete pepersaus toe. Meng alles goed door elkaar.
    4. Vul met behulp van een spuitzak of een kleine lepel elke augurk met het roomkaasmengsel.
    5. Wikkel steeds een paar van de gevulde augurken samen in plasticfolie en zet in de koelkast tot de kaasvulling stevig is, ongeveer 2 uur.
    6. Net voor het opdienen, snijd je de augurken in plakjes van ong 2 cm dik en presenteer je ze op een schaal. Serveer meteen terwijl ze nog lekker koel zijn. Bewaar de ongebruikte augurken afgedekt in de koelkast.

    Andere ideeën

    Je kunt ook gerookte zalm, ham, paprika of olijven toevoegen aan de roomkaasvulling.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren