Mexicaanse stoofpot met chocola

    Mexicaanse stoofpot met chocola

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een pittige en zoete stoofschotel met kip en pasta in Mexicaanse stijl. Geweldig voor een doordeweekse avond. Vol van smaak en snel klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr farfalle of fusilli pasta
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 teentje knoflook, gesneden
    • half blikje tomatenblokjes
    • 1 kipfilet, in blokjes
    • 175 ml groentebouillon
    • 1 theelepel gemalen chilipepervlokken
    • 1/2 theelepel kaneel
    • zout naar smaak
    • 2 blokjes bittere pure chocolade
    • 1/3 blikje kidneybonen
    • 2 eetlepels maïs uit blik, fijngehakt
    • 1 citroen, het sap
    • 1/2 bosje gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een pan gezouten water aan de kook, kook de pasta al dente. Laat uitlekken.
    2. Verhit de olie in een steelpan en roerbak de knoflook. Roer er de tomatenblokjes door en laat sudderen tot het dik wordt. Voeg de kip, bouillon, chili peper, kaneel en zout toe, meng goed, dek af en laat 5 minuten sudderen.
    3. Voeg de 2 blokjes pure chocolade toe, roer tot ze gesmolten zijn. Meng er de helft van de bonen en de fijngehakte maïs door. Laat sudderen tot het vocht verdampt en de stoofpot wat dikker is. Breng op smaak met citroensap. Serveer met pasta, gegarneerd met de resterende bonen en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren