Makkelijke sinaasappelcake

    Makkelijke sinaasappelcake

    1keer bewaard
    1uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Mijn sinaasappelcake, dat is pas een makkelijk cake om te maken. De cake is heerlijk luchtig en zit vol met de fruitige smaak van sinaasappel. Ik krijg altijd complimenten van mijn familie en vrienden. Garneer de cake eventueel met poedersuiker, sinaasappelglazuur, sinaasappelroom, of chocoladeglazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 grote sappige sinaasappel, onbespoten
    • 200 gr suiker
    • 4 eieren
    • 225 ml zonnebloemolie
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Vet een cakevorm of tulband in en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Was de sinaasappel, dep droog en pureer in je blender (pitten verwijderd). Zeef de bloem en bakpoeder. Klop de suiker en eieren tot ze lichtgeel van kleur zijn. Roer er langzaam de olie door, het sinaasappelvruchtvlees, en als het glad is, roer je er de bloem door. Giet het mengsel in het bakblik.
    3. Bak ongeveer 55 - 60 minuten, of tot een spies er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik op een rooster. Haal uit het blik en laat volledig afkoelen.
    4. Serveertips

    5. Serveer op zichzelf, of a) bestrooi met poedersuiker en garneer met sinaasappelschijfjes, b) bedek met sinaasappelglazuur: mix 125 gr poedersuiker, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil en 2 eetlepels sinaasappelsap, of c) sinaasappelroomglazuur: mix 185 gr poedersuiker, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, 30 gr zachte boter en 1 1/2 eetlepel sinaasappelsap. Of bedek de cake met chocoladeglazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren